• تفاوت دمنوش با جوشانده

    در دمنوش گیاه را کمی کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت چند دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار می‌دهند و بعد صاف می‌کنند. نوشیدنی حاصل از گل گاوزبان، گل ختمی، به لیمو، سنبل الطیب نوعی دمنوش گیاهی است. 

    در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشانده‌ای بدست می‌آید که خاصیت و اثر آن قوی تر از دمنوش است، چرا که حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج می‌شود. بسیاری از گیاهان باید به صورت دم کرده استفاده شود و اگر بر اثر ناآگاهی یا غفلت جوشانده شود، خاصیت آن تغییر می‌کند و گاهی موادی از گیاه آزاد می‌شود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود.

    در سایت ستاره مجموعه‌ای کامل و جامع از انواع دمنوش‌ های گیاهی همراه با طرز تهیه، طریقه و مقدار مصرف و همچنین عوارض و مضرات مصرف این دمنوش‌ها برای شما گردآوری شده است. امیدواریم از این مجموعه به بهترین نحو استفاده کنید.
     

    دمنوش گل گاوزبان

    گل گاوزبان گیاه علفی پرخاصیت و خوش‌طعمی به طول 40 تا 70 سانتی‌متر است که بسیاری از افراد به دلیل داشتن خاصیت آرام‌بخش از آن استفاده می‌کنند. گل گاوزبان را به روش‌های مختلف می‌توان میل کرد ولی دم‌کردن آن مرسوم‌تر است. 
    در قدیم به گل گاوزبان " لسان الثور" می‌گفتند. این گیاه در زبان‌های دیگر معادلی ندارد زیرا تنها در دامنه کوه‌های البرز به عمل می‌آید و با گیاه دیگری که در آذربایجان و شهرهای دیگر ایران و کشورهای دیگر می‌روید و به غلط به آن گل گاوزبان گفته می‌شود، نسبتی ندارد. گل گاوزبان دارای طبعی گرم و اثری نشاط‌آور است و مشهورترین خاصیت آن تقویت تمام بدن و خاصیت آرام‌بخشی است. از طریق لینک زیر با طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان و خواص گل گاوزبان آشنا شوید.
     
    طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان + خواص گل گاوزبان
     
    انواع دمنوش گیاهی، طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان، خواص دمنوش گل گاوزبان

    دمنوش چای سبز

    این روزها مصرف چای سبز و همچنین قرص چای سبز رو به افزایش است. برخی افراد تنها به هدف لاغری و برخی دیگر به قصد بهره‌مندشدن از خیل عظیم خواص چای سبز، آن را مصرف می‌کنند. مصرف چای سبز به هر دلیلی که باشد باب میل بسیاری از افراد نبوده و طعم خاص آن، مصرف‌کنندگان را وادار به ترکیب‌کردن این نوشیدنی پرخاصیت با موادی دیگر و طعم‌دار کردن‌آن می‌کند؛ بلکه نوشیدن آن آسان‌تر و دلپذیرتر شود.
    بسیاری از محققان و متخصصان تغذیه معتقدند که چای سبز جایگزین مناسبی برای چای سیاه است. یکی از راه‌های بهره‌بردن از خواص چای سبز، مصرف دمنوش چای سبز است. 
     
    بهترین روش دم کردن چای سبز + آموزش چند نوع دمنوش چای سبز

    انواع دمنوش گیاهی، خواص دمنوش چای سبز، دم کردن چای سبز

    دمنوش قهوه سبز

     قهوه سبز در واقع همان دانه کال و سبزرنگ قهوه معمولی است که بسیاری از قرص‌های لاغری و مکمل‌های خوراکی رژیمی از جمله قرص قهوه سبز از آن تهیه می‌شوند. قهوه سبز نسبت به قهوه معمولی کافئین کم‌تری داشته و طعم ملایم‌تر و سبک‌تری دارد و بیشتر شبیه به یک دمنوش گیاهی‌ است. کافئین موجود در قهوه سبز حدود 20‌ درصد است اما مقدار کلروژنیک اسید آن نسبت به قهوه معمولی بیشتر است. 
    کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که هم در قهوه سبز و هم قهوه معمولی وجود دارد و به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، باعث ازبین‌بردن عوامل ایجادکننده التهاب در سیستم عصبی می‌شود. این ماده همچنین برای افراد مبتلا به یبوست مانند ملین عمل می‌کند. دمنوش قهوه سبز یکی از انواع دمنوش گیاهی است که ضمن داشتن طعم مناسب، شما را از خواص بی‌شمار این نوع قهوه بهره‌مند خواهد کرد.
     
    خواص قهوه سبز و آموزش دم کردن قهوه سبز (دمنوش قهوه سبز)
     
    انواع دمنوش گیاهی، دم کردن قهوه سبز، خواص قهوه سبز

    دمنوش به

    دمنوش به یکی از خوش‌عطرترین و پرخاصیت‌ترین انواع دمنوش‌ های گیاهی است. طرز تهیه دمنوش به بسیار ساده است و می توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد. دمنوش به را هم به صورت مجزا و هم به شکل ترکیبی با سیب نیز تهیه می‌کنند که هر دو نوع بسیار خوش بو و آرام‌بخش هستند.
    دمنوش به، یک نوشیدنی آرام‌بخش برای اعصاب است که بسیار گوارا، خوش‌بو، خوش‌رنگ و مقوی قلب، معده و اعصاب می‌باشد. با مطالعه لینک زیر با طرز تهیه دمنوش به آشنا شده و درباره خواص عالی این میوه توضیحات مفیدی خواهید خواند.
     
    طرز تهیه دمنوش به + خواص دمنوش به
     
    انواع دمنوش گیاهی، دمنوش به، طرز تهیه دمنوش به

    دمنوش دارچین

    دارچین (Cinnamon) از کلمه عربی Kinnamon مشتق شده که از دیرباز در مراسم مذهی یهودیان به‌کار می‌رفته است. دارچین گیاه بومی سریلانکا و جنوب هند است و در واقع دارچینی که ما استفاده می‌کنیم، پوست درختی است که تا 10 متر ریشه می‌کند و دارای برگ‌های سبز سیر و گل‌های سفید رنگ می‌باشد و طبعی گرم و خشک دارد. معمولا پوست این درخت را کنده، پودر می‌کنند و به‌عنوان چاشنی برای مزه‌دارکردن انواع غذاها از آن استفاده می‌کنند و یا آن را داخل چای ریخته و چای دارچین تهیه می‌کنند. دارچین در طب سنتی نیز کاربرد زیادی دارد و مصرف آن به صورت دمنوش دارچین بسیار متداول است. 
    دمنوش دارچین مثل دمنوش زنجبیل و برخی دیگر از انواع دمنوش گیاهی، بهبود دهنده دردهای مفصلی است و ‌می‌تواند خواب افرادی كه دچار پرخوابی هستند را متعادل نماید. نوشیدنی دارچین، بوی بد دهان را با عطر خاصی که دارد از بین می‌برد و در كاهش عفونت‌های دندانی اثر مثبت دارد. مصرف دمنوش دارچین در دوره‌های ماهانه بانوان توصیه نمی‌شود زیرا تا حدودی باعث افزایش خونریزی می‌شود.
    برای تهیه دمنوش دارچین هم از پودر و هم از چوب دارچین استفاده می‌شود اما از آنجا که مصرف پودر دارچین باعث کدرشدن دمنوش می‌شود، بهتر است برای تهیه این دمنوش، از چوپ دارچین استفاده کنید.
     
    طرز تهیه دمنوش دارچین + خواص دمنوش دارچین 

    انواع دمنوش گیاهی، طرز تهیه دمنوش دارچین، خواص دمنوش دارچین

    دمنوش آویشن

    آویشن یا آزربه سرده‌ای از تیره نعناعیان است. آویشن حدود ۳۵۰ گونه دارد و به اوریگانوم بسیار نزدیک است. میوه آن فندق چهار قسمتی و گیاه آن، گیاهی علفی با ساقه‌های کرک‌دار و سفید است. شاخه‌های علفی آن پوشیده از برگ‌هایی در قسمت فوقانی ساقه است. گل‌های سفید ریز آن به طور چتری و منفرد می رویند و سرشاخه‌های گل‌دار و برگ آن قابل استفاده می‌باشد. آویشن از نظر طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. آویشن را به صورت تازه یا خشک و پودرشده در انواع غذاها، دمنوش آویشن و چای آویشن استفاده می کنند. 
    دمنوش آویشن یا چای آویشن نوشیدنی سالمی است که از دم‌کرده آویشن تهیه می‌شود. این دمنوش مانند بسیاری دیگر از انواع دمنوش های گیاهی حاوی تمامی خواص گیاه تازه می‌باشد و بسیار مفید و پرخاصیت است.
     
    آویشن چیست +‌ طرز تهیه دمنوش آویشن
     
    انواع دمنوش گیاهی، دمنوش آویشن، خواص آویشن

    دمنوش به لیمو

    به لیمو نام گیاه دارویی معطری است که بوی خوشایندی شبیه به بوی لیمو دارد. درختچه به لیمو ۱٬۵ تا ۲ متر رشد می‌کند و البته گاهی بیشتر هم می‌شود. این گیاه دارای برگ‌های ساده سرنیزه‌ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر با قاعده گره‌ای و عموما به‌صورت دسته‌های سه تایی در هر گره است. گیاه به لیمو بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران آمده و کشت می‌شود. در ایران این گیاه در استان‌های شمالی و باغ‌ها کشت می‌شود. با پودر به لیمو خشک‌شده چای یا دمنوش خوش‌عطر و مفیدی تهیه می‌کنند که دمنوش به لیمو نام دارد. طرز تهیه دمنوش به لیمو مانند دیگر انواع دمنوش های گیاهی است و در لینک زیر به‌ طور کامل توضیح داده شده است. 
     
    آشنایی با گیاه به لیمو + طرز تهیه دمنوش به لیمو
     
    انواع دمنوش گیاهی، دمنوش به لیمو، خواص به لیمو، گیاه به لیمو چیست

    دمنوش بابونه و بهارنارنج

    بابونه گیاهی دایمی و كوچك به ارتفاع تقریبا 30 سانتی‌متر است که بویی معطر داشته و در چمن‌زارها و اراضی شنی می‌روید. ساقه گیاه بابونه به رنگ سبز مایل به سفید، برگ‌های آن كوچک متناوب و دارای بریدگی‌هایی باریك، نامنظم و پوشیده از كرک است. گل‌های آن در فصل تابستان ظاهر می‌شود، گل‌هایی سفید و کوچک که در وسط دارای یک قسمت زردرنگ هستند.
    یكی از مهم‌ترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است. این گیاه به آسانی این مرض را درمان می‌كند. برای استفاده از خواص زیاد بابونه می‌توانید مانند دیگر انواع دمنوش گیاهی از دمنوش بابونه استفاده کنید. 
     
    خواص بابونه چیست + طرز تهیه دمنوش بابونه و بهارنارنج
     
    انواع دمنوش گیاهی، دمنوش بابونه، خواص بابونه

    دمنوش نعناع

    نعناع گیاهی علفی و از رده دولپه‌ای‌های پیوسته و سردسته تیره نعناعیان است. این گیاه خوراکی تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد ولی برگ‌های آن نسبت به پونه کرک کم‌تر و بریدگی‌های بیش‌تری دارد. اسانس نعناع از پونه کم‌تر یا بهتر بگوییم ملایم‌تر است. 
    طبع نعناع گرم و خشک است و  دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و به اشکال متنوعی از جمله تازه، خشک‌شده، اسانس، دم‌کرده، پودر، دمنوش نعناع، چای نعناع و… استفاده می‌شود. دم‌کرده نعنا یا دمنوش نعناع که یکی از معطرترین انواع دمنوش گیاهی است، در کاهش التهاب گلو و حنجره در سرماخوردگی مفید است.
     
    طرز تهیه دمنوش نعناع و معرفی خواص دمنوش نعناع
     
    انواع دمنوش گیاهی، خواص دمنوش نعناع، طرز تهیه دم کرده نعناع، چای نعناع

    دمنوش زنجبیل

    زنجبیل یا زنجفیل یک گیاه دارویی خوراکی، است که به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می‌شود. اگرچه به نظر می‌رسد که از ریشه گیاه زنجبیل استفاده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه زنجبیل، ساقه متورم‌شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد. طبع زنجبیل گرم و خشک بوده و مقوی بسیار خوبی برای معده است. این گیاه همچنین ضد نفخ بوده و  خلط آور است. دمنوش زنجبیل یا چای زنجبیل نوشیدنی ساده اما بسیار مفیدی است که به سادگی تهیه می‌شود و سرشار از خواص بی‌نظیر درمانی است. از جمله فواید دمنوش زنجبیل می‌توان به از بین‌بردن عفونت‌های معده و روده اشاره کرد. همچنین برای مسمومیت می‌توان از دم‌کرده زنجبیل یا دمنوش زنجبیل استفاده کرد.
     
    طرز تهیه دمنوش زنجبیل و معرفی فواید و مضرات زنجبیل
     
    انواع دمنوش گیاهی، خواص دمنوش زنجبیل، طرز تهیه دمنوش زنجفیل

    دمنوش رازیانه

    رازیانه یک گیاه دارویی پرخاصیت است و تمام بخش‌های آن از دانه و برگ گرفته تا ریشه همه خوراکی بوده و هر یک به نوعی برای بدن مفید هستند. دانستن این نکته ضروری است که روغن دانه رازیانه بسیار سمی بوده و حتی مصرف مقدار بسیار کمی از آن، منجر به ایجاد دانه‌های پوستی، مشکلات تنفسی، حالت تهوع و ... می‌شود. 
    طعم رازیانه تلخ، شیرین و تند و تا حدی شبیه به نعناع است. برخی افراد، از رازیانه در پخت کیک و نان استفاده می‌کنند، برخی دیگر نیز رازیانه را در سالاد می‌ریزند و یا پس از غذا جویده آن را می‌جوند. برخی نیز آن را به صورت چای دم کرده و مانند انواع دمنوش های گیاهی، از خواص دمنوش رازیانه بهره‌مند می‌شوند.

     
    طرز تهیه دمنوش رازیانه و معرفی خواص رازیانه
     
    انواع دمنوش گیاهی، خواص رازیانه، طرز تهیه دمنوش رازیانه

    دمنوش تخم کتان

    تخم کتان نوعی دانه خوراکی زرد یا قهوه‌ای رنگ است که عمده کاربرد آن در صنعت روغن کشی است. "روغن کتان"یکی از قدیمی‌ترین روغن‌های تجاری در دنیاست و کاربرد‌های بسیار زیادی دارد. 
    تخم کتان همچنین از دیرباز در طب سنتی به صورت کامل یا کوبیده مورد استفاده قرار داشته و از جمله موارد استفاده از آن می‌توان به؛ درمان التهاب معده و روده، درمان اختلالت تنفسی، عفونت، تب، روماتیسم و ... اشاره نمود. تخم کتان منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منیزیم، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ و منبعی غنی برای چربی سالم، آنتی‌اکسیدان، و فیبر است. تخم کتان در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان پروستات، سرطان سینه و بیماری‌های قلبی نیز مؤثر می‌باشد.
    به جز مصرف خام و کوبیده تخم کتان و البته روغن کتان، از دم‌کرده این دانه خوراکی نیز با نام چای تخم کتان یادمنوش تخم کتان استفاده می‌شود.

    انواع دمنوش گیاهی، دمنوش تخم کتان، خواص بذر کتان

    دمنوش زرشک

    زرشک، میوه ترش‌مزه و مفید و بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. بزرگترین تولیدکننده زرشک دنیا، کشورمان ایران است و به خصوص استان خراسان و شهرستان قائنات است که با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
    طبع زرشک سرد و خشک است به همین دلیل، بسیاری از پزشکان مشتقات زرشک را درمانی برای رفع حرارت جگر و اندام‌‌های داخلی بدن می‌دانند. این روزها اما زرشک بیشتر مصرف خوراکی پیدا کرده و به عنوان چاشنی غذا به شکل خشک‌شده، رب زرشک، سس زرشک و حتی لواشک زرشک به مصرف می رسد.
    البته در این میان دمنوش زرشک را نیز نباید از قلم انداخت که یکی از انواع دمنوش گیاهی بسیار مفید و پرخاصیت است که بسیار خوشمزه و خوش‌رنگ بوده و خواص فوق‌العاده‌ای دارد و می‌توان از آن‌ برای پاکسازی و تصفیه بدن استفاده نمود. 

    طرز تهیه دمنوش زرشک (چای زرشک)
     
    انواع دمنوش گیاهی، طرز تهیه دمنوش زرشک، خواص زرشک

    دمنوش بادرنجبویه

    بادرنجبویه، بادرنگبویه یا بادرنجوبه با نام علمی Melissa officinalis گیاهی است معطر، علفی، چند ساله، پایا، پرشاخه و پرپشت که ارتفاع آن به 30 تا 80 سانتی‌متر و حتی بیشتر می‌رسد. بادرنجبویه از تیره نعناعیان می‌باشد که به حالت وحشی و خودرو در ایران می‌روید. این گیاه دارای عطری با طعم لیموی تند بوده و موطن اصلی آن قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است و در بعضی نقاط آذربایجان و جلگه خزر نیز یافت می‌شود.
    از تمامی قسمت‌های رویشی این گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده می‌شود و به خصوص از دمنوش آن به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع دمنوش گیاهی استفاده می‌شود. از جمله خواص بادرنجبویه که داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بوده می‌توان به تاثیر در درمان بیماری‌های قلب، معده و روده اشاره کرد. بادرنجبویه بیشتر به عناون گیاه آرام بخش اعصاب، مفرح، نشاط آور و خوشبو کننده دهان شناخته می‌شود.
    این گیاه مانند هر ماده مفید دیگری، مضراتی نیز دارد. برای مثال گیاه بادرنجبویه بالابرنده فشار خون است و برای افرادی که دارای فشار خون هستند مضر می‌باشد.
     
    طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه + خواص دمنوش بادرنجبویه
     
    انواع دمنوش گیاهی، خواص دمنوش بادرنجبویه، دمنوش بادرنجبویه

    انواع دمنوش لاغری

    استفاده از دمنوش‌های گیاهی یا به گفته ساده‌تر، دم‌کرده گیاهان دارویی از دیرباز در فرهنگ ما ریشه داشته اما این روزها، به لطف تبلیغات گسترده و میل شدید افراد به کاهش وزن، دوباره این دمنوش‌ها بر سر زبان‌ها افتاده و طرفداران زیادی نیز پیدا کرده‌اند. 
    بسیاری از شرکت‌های تولیدی و کارخانه‌‌ها اقدام به تولید بسته‌های متنوعی از انواع دمنوش‌ها کرده‌اند و مجموعه‌ای از گیاهان دارویی مختلف را در بسته‌بندی‌های رنگارنگ و شکیل راهی بازار نموده‌، برای هر یک از آن‌ها بروشوری حاوی توضیحات مختصر درباره آن گیاه و تاثیر آن بر بدن ارائه می‌دهند. 

    نکته مهم این است که مصرف هر نوع دمنوش‌ لاغری به تنهایی قادر به لاغر‌کردن شما نیست. به طور کلی هیچ ماده غذایی و نوشیدنی معجزه‌گری برای رسیدن به تناسب اندام وجود ندارد و لاغرشدن به اراده و کسب عادت‌های مفید بستگی دارد. بهتر است برنامه غذایی خود را اصلاح کنید، مواد متنوعی وارد برنامه غذایی خود کرده و از چربی‌های مفید استفاده کنید. یادتان باشد که برای داشتن شکمی صاف، باید ورزش منظمی داشته باشید. بعد از این اقدامات، این نوشیدنی‌ها را به برنامه روزانه‌تان اضافه کنید تا مکملی برای رسیدن به لاغری باشند.
    در لینک زیر شما با چند نمونه از انواع دمنوش لاغری آشنا خواهید شد که استفاده از آن‌ها در کنار سایر عادات مفید روزانه می‌تواند باعث کاهش وزن و لاغری شما بشود. 

  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :